Het nut van exit-gesprekken

  • 0

Het nut van exit-gesprekken

Category : Uncategorized

IMG_1231

Dat gebeurt bij ons bedrijf niet, toch?
Het antwoord is simpel:
Als je er alles aan doet als bedrijf om je leidinggevenden zorgvuldig te selecteren op inspirerend en transformationeel leiderschap dan is de kans klein. En er vervolgens voor zorgt dat zij zich verder kunnen ontplooien door goede coaching en training, dan wordt de kans nog kleiner dat goede en capabele mensen je bedrijf verlaten. Een inspirerende leider blijf je graag volgen, die verlaat je niet!
Maar de werkelijkheid geeft toch vaak een ander beeld. In de loop der jaren heb ik zelf kunnen constateren, tijdens opdrachten voor het houden van exit-gesprekken, dat echte talenten bij bedrijven vertrokken en niet omdat het bedrijf hun niet aansprak of de arbeidsvoorwaarden niet okay waren. Nee, simpelweg het feit dat aan hun leiding werd gegeven door een incompetente manager die meer frustratie dan prestatie afdwong.
Wat een vernietiging van menselijk kapitaal! De concurrent waar ze naar toe vertrokken en die goede managers had kon in zijn vuistje lachen want de nieuwe medewerkers merkten direct het verschil en werden tot topprestaties gemotiveerd!
Naar aanleiding van de gehouden exitgesprekken kon ik vaak de vinger op de zere plek leggen en ervoor zorgen dat het tij werd gekeerd.
Mijn advies aan bedrijven is dan ook helder: zorg ervoor dat je door middel van goede exitgesprekken de vinger aan de pols houdt en actie onderneemt. En zorg ervoor dat het grootste kapitaal, talentvolle medewerkers, binnen de onderneming optimaal rendement oplevert door er goede en inspirerende leiders verantwoordelijk voor te maken.

René Maijntz

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/leadershipexpert/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Leave a Reply


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/leadershipexpert/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Recente reacties